Politică

Ce face Gabriela Firea cu 2 milioane de lei: Primăria Capitalei trimite 1.000 de pensionari în tabără de 8 zile în Grecia

Ce face Gabriela Firea cu 2 milioane de lei: Primăria...

Autor: Departamentul Social

01.08.2018, 15:39 817

Primăria Capitalei vrea să trimită 1.000 de pensionari în Grecia, într-o tabără de opt zile, toate costurile legate de transport, cazare, masa, excursii turistice şi petreceri fiind suportate de către municipalitate. Într-o astfel de tabără pot merge cei care au venit mai mic decât salariul minim.

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti organizează în perioada august-octombrie 2018, o tabără tematică gratuită pentru seniorii bucureşteni în Grecia, localitatea Paralia-Katerini. Tabăra se va desfăşura pe parcursul a opt zile (şapte nopţi), pentru 1.000 de persoane care au împlinit vârsta de 50 de ani şi care locuiesc în Bucureşti.

„Participarea la tabăra cultural-educativă este gratuită, costurile fiind suportate de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB) şi include: transport dus-întors cu autocarul Bucureşti (Arena Naţională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) şi retur; cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopţi; masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile; excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic; excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic; petrecere culturală tematică “Seară Grecească”; petrecere culturală tematică “Seară Românească”; activităţi recreative (jocuri de societate – şah, table etc.)”, au precizat reprezentanţii CSMB, printr-o informare pe site-ul oficial.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ două milioane de lei.

Potrivit sursei citate, un loc în această tabără se acordă în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile, iar condiţiile de participare pentru fiecare senior sunt: are domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti de cel puţin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere; are vârsta minimă de cel puţin 50 de ani, împliniţi la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB; este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activităţile aferente taberei; are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO