Politică

Ce promite programul de guvernare Ponta şi ce a făcut în 100 de zile

Ce promite programul de guvernare Ponta şi ce a făcut...

Autor: Iulian Anghel

06.04.2013, 09:50 1407

La 100 de zile de guvernare, Guvernul Ponta 2 arată prin acţiunile sale că nu se deosebeşte cu nimic de Guvernul (guvernele) Boc. Nu a fost obligat de vremuri să taie salariile sau să majoreze TVA – măsuri care au măturat de pe prima scenă politică fosta guvernare. Dar nici nu schimbă paradigma – rămâne în aceeaşi veşnică aşteptare ca lucrurile să se rezolve de la sine.

Analiştii şi antreprenorii arată că nu există nicio iniţiativă majoră care să încurajeze mediul de afaceri. Nu există diferenţe vizibile faţă de modul de guvernare din trecut, deşi coaliţia s-a bucurat de un sprijin masiv în alegeri şi controlează 70% din Parlament. În mai anul trecut, când a venit la putere, Guvernul Ponta 1 a cerut răgaz până la câştigarea alegerilor generale din decembrie, motivând că are un mandat limitat în care nu-şi poate pune în practică proiectele. Dar, la 100 de zile de la instalarea Guvernului Ponta 2 (31 martie 2013), lucrurile continuă de parcă la guvernare ar fi PDL, partid amorţit şi lipsit de iniţiativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO