Politică

Ce salarii au funcţionarii din ministere

Ce salarii au funcţionarii din ministere

Autor: Adelina Mihai

11.05.2013, 10:13 1664

Cel mai bine plătit angajat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este un agent care a câştigat în luna martie un venit net de 13.835 lei, adică de 2,6 ori mai mult decât ministrul, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei.

O analiză simplă a informaţiilor publicate (mai mult sau mai puţin la vedere) pe site-urile ministerelor arată că, în continuare, subordonaţii câştigă mai mult decât şefii, că din acest punct de vedere este mai bine să fii secretar general decât ministru şi că o lege pe care guvernul şi-a asumat-o în faţa FMI nu îşi produce efectele.

Spre exemplu, datele publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne arată că peste 100 de angajaţi din aparatul central al acestui minister au salariul mai mare decât al ministrului.

Ministrul de la MAI a primit în luna martie 2013 un salariu net de 5.363 de lei, în timp ce secretarul general a primit 11.082 de lei.

De la Ministerul Educaţiei, cel mai bine plătit salariat în ianuarie 2013 a fost un director, cu 6.255 lei iar ministrul a încasat un venit net de 5.363 lei.

La Ministerul Economiei se prezintă o situaţie similară, unde adjuncţii câştigă mai bine decât şefii: ministrul Varujan Vosganian a avut un salariu de 7.643 lei în martie 2013 în timp ce un director grad I de la Direcţia Dezvoltare Export a primit 8.828 lei în mână.

Cel mai bine plătit angajat din cadrul Ministerului Finanţelor este secretarul general care a primit în luna aprilie 2013 un salariu de 8.531 (nu se precizează pe site dacă sumele sunt nete sau brute).

Citiţi mai multe despre situaţia salariilor din ministere pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO