Politică

Ce spun moldovenii care votează în România: "Am votat pentru un viitor mult mai bun”

Ce spun moldovenii care votează în România: "Am votat...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 15:08 84

Radu Pescaru, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sunt aşteptaţi să voteze la secţia deschisă la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din oraş aproximativ 1.000 de moldoveni, 60% dintre aceştia fiind studenţi. “Până la ora 13.00, au votat aproximativ 400 de persoane, nu au fost semnalate incidente”, a precizat Radu Pescaru.

Cristian Batrâncea, student în primul an la Timişoara, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a votat “pentru un viitor mult mai bun decât ceea ce avem noi acum şi pentru o stabilitate politică. Mai precis, am votat pentru vest, şi nu pentru est, care nu pare deloc a fi promiţător. Mi-aş dori şi o unire cu România”.

De asemenea, Ion Leahu, în vârstă de 22 de ani, masterand la Timişoara, a declarat că a votat pentru “un viitor mai prosper”. “Am votat pentru o stabilitate în ţară şi pentru o viaţă mai liniştită. Ideea e că Moldova ca ţară independentă nu are un viitor, fiindcă este instabilitate politică, este corupţie, eu nu văd să fie o un viitor. Am vrut o schimbare şi am venit din Moldova în România, fiindcă dacă stăteam acasă era ca şi cum ai face un pas pe loc”, a precizat Ion Leahu.

250 de cetăţeni moldoveni au votat, duminică, până la prânz, şi la secţia de votare organziată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Unul dintre membrii comisiei electorale a secţiei de votare organizată în Universitatea Suceava, Cristian Ignatov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că procesul de votare s-a desfăşurat fără incidente şi că până la prânz au venit la urne circa 250 de cetăţeni din Republica Moldova. Ignatov a menţionat că sunt în continuare aşteptaţi să vină la urne alegătorii din zonă care să-şi exprime votul în cadrul alegerilor prezidenţiale.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale organizat în 30 octombrie, au votat până la prânz 150 de alegători din zona Suceava, iar pe parcursul întregii zile au votat 369 de alegători.

Cetăţenii Republicii Moldova îşi aleg pentru prima dată din anul 2000 preşedintele prin vot direct, în cursă fiind Igor Dodon şi Maia Sandu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO