Politică

Ce spune Viorica Dăncilă despre întâlnirea ratată cu Jean Claude Juncker: S-au folosit instituţii în jocurile politice

Ce spune Viorica Dăncilă despre întâlnirea ratată cu...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

18.09.2018, 18:03 13610

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, referindu-se la întâlnirea ratată de luni cu preşedintele CE, Jean Claude Juncker, că este regretabil că s-au folosit instituţii ale statului în jocuri politice.

”Din păcate nu pot să nu remarc faptul că şi această reuniune internaţională este politizată într-un mod total lipsit de responsabilitate şi de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în faţa intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente şi instituţii ale statului în jocurile politice, evenimente care ar trebui să promoveze România şi care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori în detrimentul intereselor publice ale României, aducând costuri de imegine pentru ţara noastră”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă urma să se întâlnească luni seara cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe aeroportul Băneasa, însă cei doi nu s-au mai întâlnit.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO