Politică

Cel mai bogat parlamentar din România: a dat cu împrumut 68 de milioane de euro

Cel mai bogat parlamentar din România: a dat cu...

Autor: Razvan Muresan

30.06.2013, 18:23 1439

Cel mai bogat parlamentar din România, cunoscut mai ales pentru activitatea din mediul de afaceri ca acţionar al Flanco şi Asesoft Distribution, are o avere de peste 100 de milioane de euro, potrivit declaraţiei de avere. Sebastian Ghiţă a vândut acţiunile pe care le deţinea la companiile eMag, Flanco şi Asesoft Distribution dar şi la alte firme IT&C pentru că nu putea susţine dezvoltarea lor regională.

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul de Prahova deţine ceasuri în valoare de 900.000 de euro, bijuterii de 3,1 milioane de euro şi obiecte de artă în valoare de 13 milioane de euro, trei terenuri şi o casă de 1.200 de metri pătraţi în municipiul Ploieşti. Ghiţă are trei conturi în bănci: 30 de miioane de euro la Citi Bank, 100.000 de euro la RBS şi 18 milioane de euro la UBS. Parlamentarul mai specifică în declaraţia de avere că a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 68 de milioane de euro, fără să menţioneze către cine s-a îndreptat suma. Citiţi mai mult despre cel mai bogat parlamentar din România pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO