Politică

Cel mai puternic lider european şi-ar putea pierde scaunul. Eşecul formării unui guvern ar putea să o coste pe Markel funcţia de Cancelar al Germaniei

Cel mai puternic lider european şi-ar putea pierde...

Autor: Dragoş Dinu

20.11.2017, 15:35 517

Discuţiile privind formarea unui nou guvern de coaliţie în Germania au eşuat după ce Partidul Liberal-Democrat (FDP) s-a retras, duminică, de la masa negocierilor, fapt ce poate duce la organizarea unor alegeri anticipate, potrivit Business Insider.

Liderul FDP, Christian Lindner a declarat că nu există o „bază de încredere” între formaţiunea conservatoare Uniunea Creştin-Democrată a Angelei Merkel şi partidele îndreptate către o ideologie de stânga.

„Astăzi nu a existat niciun progres, ci mai degrabă au existat obstacole. Este mai bine să nu conduci deloc, decât să conduci într-un mod fals. La revedere!”, a spus Christian Lindner.

Dacă Partidul Social-Democrat refuză să se alăture coaliţiei, Merkel poate fi forţată să formeze o coaliţie minoritară sau să organizeze noi alegeri doar după câteva luni de la ultimul scrutin. La acel moment, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-drepta), a câştigat cu 32,5%, devenind cea mai mare grupare parlamentară a Germaniei, urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%.

În luna septembrie, Germania a votat pentru formarea unui nou guvern, iar Merkel a fost aleasă pentru un al patrulea mandat de cancelar.

Angela Merkel se va întâlni, în jurul zilei de luni, cu Preşedintele Germaniei, pentru a discuta paşii care ar trebui făcuţi pentru formarea unui nou guvern. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO