Politică

Cine este Astrid Fodor, înlocuitoarea lui Klaus Iohannis la primăria Sibiului până la următoarele alegeri

Cine este Astrid Fodor, înlocuitoarea lui Klaus Iohannis...

Autor: Dana Pasca, Diana Stancovici

02.12.2014, 15:53 6048

Consiliul Local Sibiu s-a întrunit, marţi după-amiază, într-o şedinţă extraordinară, la care participă şi Klaus Iohannis, iar demisia acestuia din funcţia de primar a fost validată de consilieri cu unanimitate de voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, s-a trecut la formarea comisiilor pentru validarea votului secret privind alegerea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari - Astrid Fodor (FDGR) şi Virgil Popa (PNL).

În urma votului consilierilor locali, Astrid Fodor a fost aleasă primar interimar cu 21 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".

"Vă mulţumesc pentru încredere. Aceeaşi încredere o am şi eu în fiecare dintre dumneavoastră. La final vreau să spunem că fiecare lucru pe care l-am făcut a fost în folosul comunităţii. Vă mulţumesc, domnule Iohannis, pentru că mi-aţi dat ocazia să lucrez cu dumneavoastră din 2008, zi de zi. O să duc mai departe strategia Sibiu începută de dumneavoastră", a spus Fodor.

De altfel, lui Astrid Fodor îi fuseseră delegate atribuţiile lui Klaus Iohannis încă dinaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Consiliul Local Sibiu este format din 23 de consilieri, dintre care 15 sunt din partea FDGR, trei de la PSD, câte doi de la PNL şi PDL şi unul de la PC.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şi-a depus mandatul de primar al Sibiului, spunând că acest demers este necesar pentru a putea prelua în câteva zile mandatul de preşedinte al României.

Astrid Fodor s-a născut în 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat în mediul privat din Sibiu şi Mediaş şi a deţinut funcţia de director economic al Consistoriului Evanghelic.

Astrid Fodor este membră a Forumului Democrat al Germanilor din România şi a fost aleasă pentru prima dată în funcţia de consilier local în 2004. Patru ani mai târziu, ea a devenit şi viceprimar al municipiului Sibiu, făcând parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Astrid Fodor deţine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri pătraţi în extravilanul municipiului Mediaş şi un autoturism Peugeot, cumpărat în 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o bancă în anul 2013. De asemenea, în anul 2013, Astrid Fodor a câştigat 38.256 de lei de la Primăria Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO