Politică

Cine este Viorel Ilie, ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul

Cine este Viorel Ilie, ministrul propus pentru Relaţia...

Autor: Georgiana Mihalache

26.01.2018, 17:09 420

Viorel Ilie s-a născut la 19 martie 1965 şi a mai ocupat de două ori postul de ministru pentru relaţia cu Parlamentul în guvernul Grindeanu, dar şi în guvernul Tudose. Este senator din partea ALDE şi a ocupat funcţia de primar al municipiului Moineşti din judeţul Bacău timp de opt ani, din 2008 până în 2017.

Este director al companiei Trust Incom Moineşti, o firmă din domeniul transportului rutier de mărfuri.

A absolvit facultatea de Electrotehnică din Iaşi în 1989, iar în 2010 a terminat un master în gestionarea resurselor în administraţia publică la Universitatea George Bacovia din Bacău. Un an mai târziu, în 2011, a absolvit încă un program de master în comunicare şi creativitate la Universitatea Petre Andrei din Iaşi.

Conform declaraţiei de avere, familia Ilie deţine trei terenuri în Moineşti şi într-un sat din Bacău de aproape 5.000 mp în total. Ministrul propus pentru relaţia cu Parlamentul are două case şi două spaţii comerciale în Moineşti. El nu deţine niciun autoturism şi are în două conturi active de peste 20.000 de euro cumulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO