Politică

Cine sunt cei care i-au furat partidul lui Nicuşor Dan

Cine sunt cei care i-au furat partidul lui Nicuşor Dan

Autor: Corina Zamfir

01.06.2017, 14:15 13647

Nicuşor Dan şi-a anunţat joi demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

Cel mai probabil EleK Levente, 46 de ani, va prelua şefia interimară a Uniunii Salvaţi România, după demisia anunţată de Nicuşor Dan.

EleK Levente, vicepreşedinte USR,  este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului (APUC), organizaţie civică, în cadrul căreia a militat împotriva abuzurilor urbanistice din oraş.

În decursul timpului, EleK Levent a trecut prin diferite posturi în companii de transport atât cu capital de stat cât şi cu capital privat. De 9 ani este managerul de transport al unei companii private de transport rutier de mărfuri cu activitate exclusivă pe teritoriul UE, operând în special pe pieţele de transport din Germania, Franţa şi Benelux.

“Am intrat în politică din dorinţa de a schimba modul de a face politică în România, convins fiind de faptul că schimbarea se poate produce doar prin implicare totală. Cred într-o Românie curată, onorabilă şi performantă, fara corupţi, plagiatori şi impostori de orice fel, bazată pe competenţe, meritocraţie, într-o Românie administrată eficient şi cu bun simţ. Şi cred că drumul spre această Românie porneşte, în acest moment, de la USR”, spune EleK Levente.

Radu Boloveschi obişnuia să împartă pliante în cadrul ONG-ului studenţesc la care a aderat şi în decurs de 3 ani a ajuns să îl reprezinte ca Preşedinte. El a lucrat în resurse umane, audit financiar şi IT pentru unele din cele mai importante firme în aceste domenii.

Din 2011 s-a implicat activ în cea mai importantă campanie civică din istoria României, Salvaţi Roşia Montană. Mutat în Bucureşti în primavara lui 2012 a participat la campania lui Nicuşor Dan ca independent la primăria Bucureşti. Aceste două mari acţiuni de coagulare civică au adus la un loc o masă critică de idealişti care au pornit o revoluţie în societatea românească.

Florin Chereji, 31 de ani,  lucrează în principal ca graphic designer şi web designer. Este implicat şi în organizarea de evenimente, în principal concerte rock şi de muzică electronică.

Născut în Bistriţa, a iniţiat acolo primul festival interdisciplinar de cultură alternativă, Basm Festival, care a adus un program divers dar coerent de concerte, expoziţii, proiecţii de film şi ateliere creative.

Mihai Chereji, vicepreşedinte USR Cluj, a activat în cadrul programului de internship Google Summer of Code în 2011, prin care a avut primul contact direct cu software-ul open-source, care îl pasionează în continuare şi pe care l-ar dori folosit mai mult de guvernul României.

De atunci a lucrat atât în mulţi-naţionale orientate spre out-sourcing cu sute de angajaţi, cât şi în start-upuri cu sub 10 angajaţi, observând diferenţele de abordare, structurale şi manageriale necesare pentru a gestiona echipe de mărimi diferite.

Ovidiu Nistor este un antreprenor şi jurist din Cluj, cunoscut pentru implicarea sa civică, în special prin activitatea sa împotriva abuzurilor urbanistice. Este totodată Secretar General USR Cluj-Napoca şi Vicepreşedinte USR Cluj.

În prezent se ocupă de afacerile proprii, fiind implicat în susţinerea şi dezvoltarea mediului de afaceri clujean, atât pe cont propriu cât şi prin intermediul Invest Club, cel mai mare club de investitori din România.

Alături de aceştia, vicepreşedinţi ai USR Cluj mai sunt Elena Muscă şi Radu Chirilă, iar Cătălin Sălăgean ocupă funcţia de trezorier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO