Politică

Cioloş: Brexit şi atentatele din UE pot să aibă impact asupra economiei României

Cioloş: Brexit şi atentatele din UE pot să aibă...

Autor: Mediafax

25.07.2016, 13:44 657

"Aceste evenimente (Brexit şi atentatele din UE – n.r.) au un impact imediat pentru că crează incertitudine şi ştiţi că pe pieţele financiare cel mai periculos lucru este incertitudinea, ceea ce crează volatilitate pe pieţe şi asta poate să aibă un impact asupra predictibilităţii în economie. Atunci când vrei să-ţi investeşti nişte bani ai în vedere mai mult elemente care să-ţi dea proiecţie pe termen mediu, pe termen lung şi predictibilitate. Aceste lucruri pot să aibă un impact şi asupra economiei României prin gradul de incertitudine pe care îl crează şi acest grad de incertitudine depinde şi de viteza, de rapiditatea cu care liderii politici sunt în măsură să ia decizii după astfel de evenimente", a spus premierul.

În ceea ce priveşte ţara noastră, Cioloş a subliniat că este important ca România să facă tot ce este posibil pentru a nu adăuga acestor incertitudini şi a putea ţine sub control aceste elemente prin predictibilitate la nivel legislativ, prin capacitatea de a putea controla bugetul şi deficitul bugetar şi printr-o administraţie cât mai eficientă şi mai performantă.

"Legat de aceste atentate care şochează Uniunea Europeană, aici la fel sunt câteva decizii, unele dintre ele care sunt în curs de aplicare, o întărire a controlului frontierelor Uniunii Europene şi apoi mijloace de a putea ţine sub control acest fenomen. Vor fi în continuare discuţii la nivel european pentru a identifica cele mai bune măsuri, dar sigur că cea mai bună soluţie, cea mai eficientă ar fi să putem ţine sub control şi să oprim conflictele care duc şi la exacerbarea terorismului în zone cu potenţial de stabilitate cum este şi Uniunea Europeană", a adăugat şeful Executivului.

Referitor la Brexit, Cioloş a spus că este important să avem certitudinea că Marea Britanie a luat această decizie, certitudine care se va concretiza la activarea Articolului 50 din Tratat, iar apoi România trebuie să fie pregătită să înceapă negocierile care să fie terminate într-un timp cât mai scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO