Politică

Cioloş: Importurile şi exporturile dintre România şi Marea Britanie nu au o pondere importantă

Cioloş: Importurile şi exporturile dintre România şi...

Autor: Mediafax

27.06.2016, 16:29 201

Premierul a făcut aceste afirmaţii luni, la postul public de radio, când a fost întrebat de moderator care va fi situaţia economică dintre cele două ţări, după Brexit, având în vedere că Marea Britanie este al cincilea partener comercial al României.

"Pentru România, Marea Britanie nu este în momentul de faţă unul dintre partenerii consistenţi economic. Importurile şi exporturile româneşti înspre Marea Britanie şi invers nu au o pondere foarte mare(...) Nu avem investiţii de capital britanic în sistemul bancar din România. Pe termen scurt, impactul economic al acestui proces este gestionabil. Pe termen mediu şi pe termen lung, va depinde cum se va negocia această ieşire a Marii Britanii din UE", a spus Cioloş.

Premierul şi-a exprimat convingerea că indiferent cum va evolua procesul de ieşire din UE, Marea Britanie va avea interesul să rămănă conectată la Piaţa Comună.

"Oricât de puternică ar fi Marea Britanie nu văd cum ar putea să-şi menţină trendul de dezvoltare economică fără o conectare la Piaţa Comună care este una dintre cele mai mari din UE. La fel, şi unele state din UE vor fi interesate să se găsească forme de continuare a cooperării economice şi comerciale cu Marea Britanie", a mai spus premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO