Politică

Cioloş: Insist pentru o strategie agricolă cu o viziune în care să nu se dea direcţii de la Bruxelles

Cioloş: Insist pentru o strategie agricolă cu o viziune în care să nu se dea direcţii de la Bruxelles

Autor: Vasile Magradean

06.05.2011, 14:28 341

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a pledatpentru elaborarea de către România a unei strategii agricole petermen mediu şi lung cu o viziune care să meargă de jos în sus, şinu de sus în jos, "să nu se dea de la Bruxelles direcţii şi lecţii,pentru că nu e cazul".

Dacian Cioloş a declarat, vineri,la Conferinţa Consorţiului Universităţii de Ştiinţe Agricole şiMedicină Veterinară (USAMV) din Cluj, că important este ca,folosind resursele financiare, inclusiv cele europene, să seconstruiască în România "o relansare a agriculturii", transmitecorespondentul MEDIAFAX.

"Insist şi în România pentru ostrategie, pentru o viziune privind dezvoltarea agriculturii petermen mediu şi lung, o viziune care să meargă de jos în sus, şi nusă vină de sus în jos, adică de la Bruxelles spre România. Să nu sedea de la Bruxelles nişte direcţii şi nişte lecţii, pentru că nu ecazul. Important este ca, folosind resursele financiare, inclusiveuropene, să se construiască în România această relansare aagriculturii, pornind de la ideea că nu putem merge pe un singurmodel de agricultură, ci valorificând diversele modele pe care leavem", a spus Cioloş.

El a subliniat că România trebuiesă definească ceea ce vrea cu agricultura sa, să îşi defineascăobiectivele şi calea, având acum suficientă influenţă la niveleuropean "pentru a se regăsi în ceea ce se va decide la niveleuropean".

"Trebuie schimbată puţinabordarea. Cu absorbţia fondurilor europene, luăm banii de laBruxelles, dar acum, când gândim viitoarele politici, să faceminvers. Să vedem ce vrem noi în România şi cum ne integrăm înviitoarea Politică Agricolă Comună", a spus DacianCioloş.

Ministrul Educaţiei, DanielFuneriu, cel al Agriculturii, Valeriu Tabără, comisarul europeanpentru agricultură, Dacian Cioloş, şi preşedintele Comisiei deAgricultură din PE, Paolo Del Castro, participă, vineri, la USAMVCluj-Napoca, la Conferinţa Consorţiului USAMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO