Politică

Cioloş: Proiectele cu fonduri UE, nefinalizate, le terminăm cu bani de la buget; plătim bâlbâiala

Cioloş: Proiectele cu fonduri UE, nefinalizate, le...

Autor: Mediafax

27.06.2016, 17:19 743

Premierul a fost întrebat în cadrul unei emisiuni a postului public de radio ce se va întâmpla cu proiectele începute cu fonduri UE şi nefinalizate în timp, moderatorul dând exemplu Pasajul Piaţa Sudului, din Bucureşti, iar premierul a anunţat că lucrările vor continua pe bani de la buget.

"Acolo unde proiectele care erau contractate cu finanţări din fonduri europene şi nu vor putea fi finalizate, ele vor trebui finalizate din bugetul de stat. Lucrul acesta s-a mai întâmplat şi în trecut, o ştim. Din păcate, încă o dată, plătim preţul bâlbâielilor care vin de ani de zile. E greu să recuperezi tot ceea ce nu s-a făcut în ani de zile, în câteva luni. Important este pentru mine să pregătim această perioadă 2014-2020 cât mai bine, într-un mod cât mai transparent, să eliminăm pe cât posibil toate sursele de corupţie sau de birocratizare sau de blocare a implementării acestor proiecte, pentru că de asta va depinde nu doar capacitatea de absorbţie, dar şi calitatea acestei absorbţii şi calitatea proiectelor pe care le finanţăm", a afirmat Cioloş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO