Politică

Coaliţia de guvernare examinează din nou ipoteza reducerii CAS cu 3%

Autor: Iulian Anghel

17.11.2010, 13:11 24

Coaliţia de guvernare a luat în discuţieipoteza reducerii contribuţiilor de asigurări sociale cu treiprocente, însă, dacă o astfel de măsură va fi acceptată la nivelguvernamental, ea nu va intra în vigoare mai devreme de a douajumătate a anului viitor.

Ipoteza reducerii cotelor de contribuţii la asigurările socialea fost examinată şi luna trecută în timpul vizitei la Bucureşti adelegaţiei Fondulul Monetar Internaţional (FMI).

"Fondul a spus atunci că, în principiu, este de acord, dar maiîntâi vrea să vadă o consolidare fiscală. Dacă acum Guvernul va luaaceastă decizie, ea trebuie comunicată Fondului care, eventual, vaface observaţii. Noi am discutat în coaliţie (marţi seară - n.n.)această posibilitate, dar măsura, dacă va fi acceptată de FMI, arputea intra în vigoare abia în a doua jumătate a lui 2011", spunedeputatul UDMR Petre Lakatos, membru al comisiei de buget aCamerei.

Premierul se întâlneşte în această după-amiază cu parlamentariicoaliţiei pe subiectul legii salarizării unitare care ar putea fiaprobată apoi în şedinţa de guvern. La şedinţa Cabinetului careîncepe la ora 15.00 participă şi preşedintele Traian Băsescu.Principalele probleme discutate: legea salarizării, legea bugetuluipe 2011 şi situaţia pregătirii pentru Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO