Comisarul european pentru Justiţie: Anul viitor se va lua o decizie dacă se va continua cu MCV sau se va alege un alt instrument

29 feb 2016 Autor: Ana Maria Lazăr

România va fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi în 2016, iar anul viitor la Bruxelles se va decide dacă monitorizarea va fi continuată la fel sau printr-un alt mecanism, a declarat comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova.

"În timpul acestui an vom monitoriza în continuare situaţia de aici, iar anul viitor se va lua o decizie dacă se va continua sau se va alege un alt instrument pentru monitorizarea situaţiei în România", a spus Jourova luni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Comisarul european a mai spus că România a făcut "progrese impresionante", dar că mai sunt lucruri de făcut în domeniul justiţiei.

"România a făcut progrese impresionante, dar mai sunt lucruri de făcut, care sunt trecute în mare parte în raportul MCV din 2016, care a fost publicat recent. Ştiu că mai mulţi reprezentanţi români, inclusiv premierul, au vorbit cu Jean Claude Juncker şi cu Frans Timmermans, care sunt responsabili de asta. Ştiu că primul ministru şi alţi reprezentanţi au propus o ieşire", a declarat Jourova.

La 15 februarie, premierul Dacian Cioloş a avut discuţii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Oficialul european a declarat că MCV va fi ridicat în cursul mandatului acestei Comisii, în vreme ce premierul Dacian Cioloş a replicat că speră că România nu va trebui să aştepte până în ultimul an pentru ca acest lucru să se întâmple.

 

 
Cuvinte cheie:
VERA JOUROVA
, MCV
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide