Politică

Comuna din România cu un buget pentru drumuri la care alte localităţi doar visează

Comuna din România cu un buget pentru drumuri la care...

Autor: Gandul Gandul

10.09.2014, 12:32 1213

În ţara care încă visează la autostrăzi, iar din glodul comunelor sunt oameni care au văzut asfaltul doar la televizor, sunt comunităţi care îşi fac singur drumul. La propriu. În satul Negoieşti, comuna Brazi, judeţul Prahova, unde pe case se căscau crăpături de fiecare dată când un camion trecea pe drum, în două luni, a apărut o centură ocolitoare. Cu trotuare şi piste de biciclete, nota de plată a fost de 1,2 milioane de lei, din banii proprii, de la bugetul comunei care are norocul ca în zonă să fie un parc industrial.

La Negoieşti, Brazi, a oprit şi caravana „VREAU PREŞEDINTE”, iar povestea au spus-o chiar oamenii.

Primar: „Am ştiut să negociem”

Tot mai multe primării de comune şi oraşe din România se luptă, de câţiva ani, cu sărăcia, ba, chiar cu falimentul care le bate la uşă. Unele au pus, deja, lacătul, pentru situaţiile de urgenţă, primarii fiind nevoiţi să ia decizii din propriile case.

La polul opus se află câteva localităţi blagoslovite de Dumnezeu şi de minţile edililor care, în loc să-şi dea în cap unii altora, pe motiv de culoare politică, şi-au dat mâna pentru bunăstarea oamenilor.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO