Politică

Constantin: Carnetele de producător, vizate de asociaţiile de profil pentru a nu mai exista abuzuri

Constantin: Carnetele de producător, vizate de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

06.04.2013, 11:18 176

Ministrul Daniel Constantin a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, care va fi diferenţa dintre noile carduri de producător şi actualele certificate de producător, el afirmând că "lucrurile se modifică radical", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ordonanţa este în dezbatere publică de ceva timp, poate o dezbatere publică mai lungă decât circuitul normal, pentru că lucrurile se modifică radical. Noutatea principală este reprezentată de desfacere, ca să zic aşa, dar vom întări şi carnetul de producător, eliberarea carnetului de producător, astfel încât să ne asigurăm că nu vor mai exista niciun fel de abuzuri. Cu alte cuvinte, nu numai primăria va elibera carnetul de producător, ci şi cu viza asociaţiei de profil", a spus Daniel Constantin.

El a afirmat că producătorii vor avea avea şi carduri speciale care le vor garanta accesul în pieţe.

"Producătorii adevăraţi care vor să-şi desfacă singuri produsele în piaţă - le vom garanta locuri în piaţă fără niciun fel de probleme, pe baza carnetului de producător, dar şi pe baza unui card pe care îl vor avea şi care sigur că le va conferi acest statut de producător şi de beneficiar al locului de desfacere în piaţa respectivă. Cred că în luna aprilie vom testa acest concept într-o piaţă, într-un oraş din România, să vedem cum funcţionează, să vedem cum este primit acest card şi de cei care adminisetrază piaţa, dar şi de producătorii agricoli", a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, "obiectivul principal este acela de a favoriza micii producători care vor să-şi desfacă singuri produsele".

Ministrul Agriculturii a declarat că, dacă proiectul-pilot care va fi implementat într-o piaţă din România va avea succes, în luna următoare acesta va fi extins în toată ţara, odată cu aprobarea Ordonanţei de Urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO