Politică

Consultant pe fonduri europene, despre schimbarea de Guvern: Comisia Europeană nu vrea să vadă feţe noi când vine să facă un audit la Bucureşti

Consultant pe fonduri europene, despre schimbarea de...

Autor: Gabriel Razi

27.04.2012, 16:33 467

Deciziile politice nu au un impact major asupra ritmului de atragere a fondurilor europene în economie, însă una dintre vulnerabilităţile asociate unei schimbări de Guvern este impactul pe care îl are mişcarea la nivelul încrederii din partea Comisiei Europene, spune consultantul pe fonduri europene Dragoş Pîslaru.

“Vulnerabilităţi sunt în zona chestiunilor sensibile precum sunt auditurile. Oamenii de la Comisia Europeană care vin la Bucureşti să facă rapoarte nu sunt fericiţi să discute cu oameni noi”.

În plus, consultantul subliniază că schimbarea din temeli a oamenilor din Ministerul Afacerilor Europene nu este o mişcare oportună în condiţiile în care o bună parte din funcţionarii de aici ocupă funcţii tehnice şi nu politice.

“Eu nu m-aş atinge de Ministerul Afacerilor Europene. Nu face sens să schimbi din temeli structura de la acest minister decât dacă vii cu ideea unui Guvern permanent şi nu a unuia ce urmează a fi schimbat după alegeri”

La sfârşitul luni martie gradul de absorbţie al fondurilor europene era de 6,5%, adică 1,3 trei miliarde de euro aduşi în economie în primii cinci ani de când România are undă verde pentru a lua bani europeni. În acest an Guvernul Ungureanu avea o ţintă de absorbţie de 3,5 miliarde de euro din banii Bruxelles-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO