Politică

Costinas, identificat post-mortem

05.06.2003, 00:00 32



Ramasitele umane gasite, in urma cu doua luni, langa comuna timiseana Pischia, sunt ale jurnalistului timisorean Iosif Costinas, disparut in urma cu un an, informeaza Pro Tv Timisoara. Acest aspect a fost confirmat de testul ADN si de analizele efectuate in laboratorul de biochimie al Universitatii de Medicina si Farmacie. Rezultatele investigatiilor genetice au fost completate cu masuratori antropologice si o expertiza stomatologica, teste care au demonstrat ca osemintele descoperite in apropierea unei linii de cale ferata sunt ale ziaristului.



Potrivit anchetatorilor, scheletul gasit nu prezenta urme de violenta, lovituri sau taieturi, neexistand astfel suspiciuni cu privire la comiterea unei crime. In acelasi timp, cunoscutii lui Iosif Costinas au respins ipoteza ca ziaristul sa se fi sinucis.



Ziaristul timisorean a participat activ la Revolutia din Timisoara si s-a dedicat inca din primele zile ale anului 1990 aflarii adevarului despre revolutie. El a facut demersuri pentru publicarea dosarelor fostei Securitati, iar in luna martie a anului 1990 a constituit, pe langa Societatea Timisoara, Forumul Cetatenesc, organizatie care facea presiuni pentru a se face publice listele de informatori ai fostei Securitati. Costinas s-a implicat activ si in dosarele Revolutiei, adunand marturii de la principalii actori ai acelor zile, pe care le preda regulat Parchetului Militar. Ziaristul s-a ocupat de dosarele Sandulescu-Chitac si Vasile Paul.



In ultimul timp, el scrisese o carte care dezvaluia amanunte interesante din lumea interlopa timisoreana, dar aceasta este inca in stadiul de manuscris. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO