Politică

Cristian Popescu Piedone şi copiii săi, audiaţi la Parchet în dosarul privind conflictul de interese

Cristian Popescu Piedone şi copiii săi, audiaţi la...

Autor: Mediafax

29.09.2016, 10:02 231

"Au terminat raportul, l-au trimis către Parchet şi vom vedea acum ce se întâmplă. 7 bani. Atâta este hotărârea Consiliului local de închiriere pe domeniul public. Fiul meu nu a fost avantajat absolut deloc. Ţin să menţionez că societatea băiatului meu nu a niciodată afaceri cu statul, nu a vândut şi nu a încasat niciun leu de la stat", a declarat fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, la intrarea în Parchetul General.

Întrebat dacă copiii săi au avut afaceri în sectorul 4, cel în care Cristian Popescu Piedone a fost primar, fostul edil a răspuns pozitiv, precizând că este vorba de un restaurant.

Totodată, copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad şi Ana Popescu, au fost şi ei citaţi la Parchetul General.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, de conflict de interese, faptă ce ar fi fost comisă în perioada 2013-2015, fiind sesizat Parchetul General.

"În perioada 2013 – 2015, persoana evaluatã a semnat, în calitate de primar, şase acorduri de funcţionare şi douã autorizaţii de funcţionare pentru „God Trust Enterprises SRL”, „Sport Team Kart SRL” şi „Chocoland SRL”, ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de cãtre copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai societãţilor comerciale. Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administratã de cãtre fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonatã Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însã în urma mãsurãtorilor efectuate a rezultat cã aceasta ocupã suprafaţa de 2.234 mp", a transmis ANI printr-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO