Politică

Cum au crescut în timp de criză salariile în companiile de stat. Ministrul Transporturilor: "Sunt primul care se bucură"

Cum au crescut în timp de criză salariile în...

Autor: Anca SIMINA

13.05.2013, 11:22 622

Criza care a dus la tăieri drastice ale salariilor bugetarilor şi ale angajaţilor din mediul privat în ultimii ani, nu s-a resimţit în majoritatea companiilor de stat. Aici, câştigul mediu a ajuns şi la 18.000 de lei lunar, cât nouă salarii medii pe ţară.

Exceptaţi de la reducerea cu 25% a veniturilor operată de Guvernul Boc în 2010, angajaţii societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar bifează, anul acesta, chiar o creştere a salariilor de până la 45% faţă de vârful crizei economice.

Gândul a analizat cum au evoluat în ultimii patru ani veniturile medii în companiile al căror buget pe 2013 a trecut până în acest moment  prin Guvern. Concluzia: cele mai multe sunt în creştere, chiar dacă societăţile merg în pierdere sau îşi câştigă banii exclusiv din servicii către alte instituţii de stat.

Nu am făcut o astfel de analiză la Minister, dar, dacă salariile în companii au crescut, eu aş primul care să mă bucur. Aş fi foarte fericit să crească în continuare”, a explicat pentru gândul ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, în subordinea căruia se află cele mai multe dintre companiile cu bugetele aprobate

Citiţi o analiză completă a salariilor din companiile de stat pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO