Politică

Cum vor ajunge 10 mil. euro la absolvenţii fara Bac. Proiectul prin care Ministerul Muncii vrea să reducă rata şomajului. VIDEO

Cum vor ajunge 10 mil. euro la absolvenţii fara Bac....

Autor: Pro TV

06.02.2014, 11:35 276

Ministerul Muncii vrea sa ajute 5.000 de tineri fara bacalaureat, dintre cei peste 60.000 inregistrati oficial sa-si continue studiile sau sa invete o meserie.

Pentru asta, oficialii au o suma enorma - 10 milioane de euro, bani europeni. Pe hartie, proiectul arata bine. In realitate, insa, mai avem inca 154.000 de tineri, pregatiti tot cu fonduri europene, care nu si-au gasit un loc de munca.

Ministerul Muncii vrea sa ajute cu bani europeni 5.000 de absolventi de liceu, care nu si-au luat bacalaureatul. Concret, la cel mult 4 luni dupa ce tanarul a terminat liceul sau a intrat in somaj, ministerul il va sprijini sa-si continue studiile, sa participe la cursuri de calificare si reconversie profesionala, ori sa urmeze un stagiu de practica la o firma, unde, ulterior, ar putea fi angajat.

Citiţi materialul integral pe www.stirileprotv.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO