Politică

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: Discuţiile privind salarizarea vor continua "cu sau fără Costea". Premierul i-a cerut lămuriri

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului:...

Autor: Alexandru Moise

13.04.2016, 16:35 116

Întrebat miercuri de jurnaliştii dacă afirmaţia făcută, marţi, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar şi-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a întârziat să răspundă, negând că ar avea informaţii despre existenţa unui act formal.

"Nu, nu ştiu de un act formal ca atare, nu am cunoştinţă de un act formal care să presupună un răspuns tranşant, de aceea am stat pe gânduri. Să depăşim momentul pentru că nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez că în zile imediat următoare vor urma mai multe clarificări, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a adăugat că discuţiile legate de legea salarizării vor continua în zilele următoare, pe alte baze. "Cu sau fără doamna Costea?", au întrebat jurnaliştii. "Cu sau fără doamna Costea", a răspuns Dan Suciu.

Totodată, Dan Suciu a explicat că premierul a anunţat-o pe Ana Costea încă de luni că ordonanţa de urgenţă privind creşterile salariale nu va intra miercuri în discuţia Guvernului. De aceea, premierul a întrebat-o de ce a ameninţat că demisionează dacă actul normativ va intra în Guvern, dar Dacian Cioloş nu a primit vreun răspuns lămuritor de la Ana Costea.

În acest context, jurnaliştii i-au cerut purtătorului de cuvânt al Guvernului să evalueze activitatea ministrului Muncii, dar Suciu a subliniat faptul că nu are această cădere.

" Va transmite domnul premier eventualele clarificări legat de activitatea doamnei Costea, când va considera de cuviinţă, nu sunt în măsură să fac astfel de comentarii", a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai fost întrebat dacă există posibilitatea ca noul proiect de ordonanţă de urgenţă să fie elaborat de un alt ministru al Muncii, iar Dan Suciu a răspuns că "orice e posibil".

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marţi dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, au eşuat, oficialul guvernamental promiţându-le liderilor sindicali că va retrage OUG. Ministrul a ameninţat cu demisia în cazul în care nu se va ţine cont de punctul ei de vedere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO