Politică

Daniel Zamfir, deputat PNL, către premierul Cioloş: Aţi ales să serviţi interesele unor bancheri străini; N-am să vă cer demisia pentru că am convingerea că, dacă n-aţi făcut acest gest de onoare în cazul copiilor din Argeş, n-o veţi face nici acum

Daniel Zamfir, deputat PNL, către premierul Cioloş:...

Autor: Liviu Popescu

21.03.2016, 12:10 2222

Deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul controversatei legi a dării în plată, care prevede stingerea datoriei prin cedarea către bancă a dreptului de proprietate asupra imobilului, i-a trimis premierului tehnocrat Dacian Cioloş o scrisoare deschisă în care îi solicită să oprească în „al doisprezecelea ceas, minciuna, intoxicarea şi abuzul împotriva Legii dării în plată”.

„Vă scriu plin de revoltă că dumneavoastră, premierul României, aţi ales să serviţi interesele unor bancheri străini care în a doua cea mai săracă ţară din Europa au făcut profit dublu faţă de media europeană, în loc să serviţi demn interesele celor care cu adevărat aveau nevoie să fie reprezentaţi de dvs: cetăţenii României! În timp ce o mână de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de români au viitorul sub spectrul ruinei”, a scris Zamfir pe o reţea de socializare.

Parlamentul ar putea da votul final pentru legea dării în plată chiar în această săptămână şi astfel ar putea punea capăt „epopeei” care ţine capul de afiş al agendei publice din toamna anului trecut. Niciun proiect de act normativ postdecembrist nu a mai fost atât de aprig dezbătut şi criticat ca darea în plată. Bancherii susţin că darea în plată le va afecta dramatic businessul şi va duce la înăsprire de creditarea şi majorarea avansului, jucătorii din real estate spun la rândul lor ca vă duce la un blocaj imobiliar, în timp ce susţinătorii legii spun că legea este menită să apere cele „câteva sute de familii de români” care nu mai pot plăti ratele la credite.

„În punctul de vedere pe care l-aţi trimis Camerei Deputaţilor preluaţi, domnule prim-ministru, aproape cuvânt cu cuvânt atacurile mediului bancar la adresa acestei legi. Aici vă diferenţiati major de Preşedintele României. Spre onoarea sa, Preşedintele României n-a preluat nimic din discursul apocaliptic, toxic, manipulator al băncilor atunci când a retrimis legea în Parlament, cerând doar lămurirea unor chestiuni de tehnică legislativă, aşa cum chiar dumnealui s-a exprimat public”, mai scrie Zamfir.

Deputatul PNL mai spune că nu o să ceară demisia guverntului pentru că are convingerea că nu va face acest lucru.

„N-am să vă cer demisia pentru că am convingerea că, dacă n-aţi făcut acest gest de onoare în cazul copiilor din Argeş, n-o veţi face nici acum! Ca parlamentar şi cetăţean al acestei ţări nu-mi rămâne decât să vă expun public incorectitudinea şi să vă cer să vă opriţi”, conchide Zamfir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO