Politică

Deal franco-român: armata română cumpără elicoptere şi rachete de la Airbus, iar Franţa nu se mai opune aderării României la spaţiul Schengen

Deal franco-român: armata română cumpără elicoptere...

Autor: Iulian Anghel

25.08.2017, 00:07 3603

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron (stânga) aflat în prima sa vizită la Bucureşti a fost primit la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu onoruri militare.

Preşedintele Franţei se află într-un turneu care cuprinde Austria, România şi Bulgaria, încercând să convingă ţările mai sărace din UE să accepte viziunea sa pentru limitarea a ceea ce el numeşte „dumping social“ – muncitori din ţările din Est (şi mulţi români între ei), angajaţi în ţările bogate pe salarii mici, ceea ce ar pune în primejdie locurile de muncă din Vest.

Cu ocazia acestei vizite au fost semnate o declaraţie de intenţie privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene şi o alta între Airbus Helicopters şi IAR Braşov privind extinderea cooperării. România va cumpăra elicoptere şi rachete de la Airbus, companie în care Franţa este puternic implicată. În schimb, Franţa nu se mai opune aderării României la Spaţiul Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO