Politică

Deputatul Remus Cernea, în incompatibilitate pentru că a fost şi administrator de firmă

Deputatul Remus Cernea, în incompatibilitate pentru că...

Autor: Roxana Alexe

17.10.2013, 14:05 952

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Remus-Florinel Cernea a fost în incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, când a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Astfel, Remus Cernea a încălcat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, arată joi ANI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, deputatul Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii, acesta depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO