Politică

Dineu oferit de premeirul Dăncilă cu ocazia vizitei prim-ministrului Croaţiei, Andrej Plenkovic

Dineu oferit de premeirul Dăncilă cu ocazia vizitei...

Autor: Valentin Pircalabu, Mediafax

17.05.2018, 21:31 106

"Vizita oficialului croat are loc în contextul intensificării relaţiilor bilaterale în ultimii ani, precum şi al apartenenţei celor două state la acelaşi Trio al Preşedinţiei Consiliului UE.Scopul principal al întrevederii îl reprezintă consolidarea cooperării la nivel politic şi economic şi identificarea de noi arii de cooperare la nivel sectorial", se arată într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, vizita prim-ministrului croat se înscrie în dorinţa de consolidare şi diversificare a cooperării ca state partenere în UE şi aliaţi în cadrul NATO pe principalele teme de interes comun ale agendei regionale şi europene.

Vizita prim-ministrul croat, Andrej Plenkovic, a debutat cu un dineu de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în cinstea înaltului oficial de la Zagreb, la care au fost invitaţi să participe toţi membrii Guvernului de la Bucureşti.

Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, va avea, vineri, întâlniri atât cu premierul Viorica Dăncilă, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Liviu Dragnea va avea o întâlnire cu premierul croat la Camera Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO