Politică

DNA: Fostul şef al CNADNR, judecat pentru că a prejudiciat compania cu aproape nouă milioane de lei

DNA: Fostul şef al CNADNR, judecat pentru că a...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

14.11.2017, 16:13 265

Dorin Gavril Debuceanu a este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

„Inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistenţă juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate şi un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Cele două documente au fost semnate de Debuceanu în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte, arată DNA.

Ca urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, Compania de Autostrăzi a înregistrat o pagubă totală de 8.761.387 lei, rezultată prin executarea silită a celor două contracte.

Dosarul se va judeca Tribunalul Bucureşti.

Dorin Gavril Debuceanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fiind deja condamnat definitiv la pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO