Politică

Dragnea, întrebat dacă s-a găsit înlocuitor pentru Mişu Negriţoiu: Imediat, nu

Dragnea, întrebat dacă s-a găsit înlocuitor pentru...

Autor: Ana Maria Constantinescu

10.05.2017, 20:32 173

Întrebat, miercuri, la Craiova, dacă s-a găsit înlocuitor pentru Mişu Negriţoiu, Liviu Dragnea a răspuns: ”Imediat, nu”.

"Raportul (privind demiterea - n.r.) este în plen şi va fi supus votului. Mâine vom vota vicepreşedintele ASF pe Asigurări. E cel mai important lucru. Dacă trece raportul privind vacantarea postului de preşedinte, vom veni cu propunere", a spus preşedintele PSD.

Liviu Dragnea declara, în 12 aprilie, că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

"În ceea ce priveşte acest scandal, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, care ştie că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF. Pe de altă parte, Guvernul României ar trebui să cearcă explicaţii Ambasadei Olandei. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic. Ceea ce a făcut această companie este nepermis. ASF şi Ministerul de Finanţe trebuie să sancţioneze foarte mult. Nu a fost o asemenea discuţie, nici măcar informală. O asemenea companie, când primeşte un astfel de zvon, informaţie, sună imediat să se informeze la Guvernul României. Nu poţi să porneşti o campanie online", afirma Liviu Dragnea la Antena 3.

La rândul său, vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, declara că birourile permanente reunite au aprobat, marţi, ca Raportul privind propunerea de revocare a lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF să figureze pe ordinea de zi a plenului comun din cursul zilei.

La rândul său, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a declarat, miercuri, că nu este îngrijorat de eventuala revocare din funcţie, preferând să fie „demis de politicieni în loc să fie scos de DNA”.

Fondul de pensii NN şi-a anunţat, în 11 aprilie, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO