Dragnea: Nu am vândut Transilvania. Proiectele UDMR sunt vechi

19 iun 2017 Autor: Departamentul Politic

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat luni, în Parlament, că proiectele UDMR care se dezbat în comisii sunt mai vechi, ”nu au fost făcute peste noapte”. Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimb, cum ar fi susţinerea la moţiune, Dragnea a afirmat că Puterea are o majoritate confortabilă.

”Azi am discutat despre situaţia politică actuală (n.r.: cu liderii UDMR). Am discutat la telefon zilele trecute. Am înţeles că am vândut Transilvania, nu am vândut Transilvania. Am discutat ce putem face, indiferent de ce majoritate ar fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Aceste legi nu au fost făcute peste noapte, le-a venit rândul. Liderii de grup s-au întâlnit cu comisiile şi au discutat separat. Sunt două Camere, eu vă spun la ce am participat. Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimbul susţinerii şi urgentării proiectelor în Parlament, cum ar fi susţinerea la votul moţiunii, liderul PSD a precizat că ”fără voturile UDMR avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Suntem într-o situaţie atipică, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au”.

Luni, în comisiile parlamentare au intrat mai multe proiecte iniţiate de parlamentarii UDMR. Printre acestea şi un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Proiectul a fost votat în Comisia de Administraţie a Senatului.

 
Cuvinte cheie:
DRAGNEA
, UDMR
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide