Politică

Dragnea susţine că nu a discutat cu Tudose varianta demisiei miniştrilor Shhaideh şi Plumb

Dragnea susţine că nu a discutat cu Tudose varianta...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

11.10.2017, 13:43 52

Dragnea a fost întrebat, miercuri, după a doua rundă de discuţii avute cu premierul Tudose, la biroul său de la Camera Deputaţilor, dacă a discutat cu acesta despre varianta demisiei miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, el răspunzând: „Nu”.

Întrebat în continuare dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri, Dragnea a spus: „Dar nu eu trebuie să demisionez”.

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, după a doua rundă de discuţii cu Dragnea, referindu-se la miniştrii Shhaideh şi Plumb, vizate de remaniere, că există o problemă de „percepţie” la Bruxelles, cele două fiind exact pe această relaţie cu Bruxelles-ul, el arătând că are, ca şef al Guvernului, o „impunere” în acest sens.

„În ceea ce priveşte partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt azi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene”, a spus Tudose.

El a ţinut să facă distincţia între "realitate" şi "percepţie", şi a subliniat că "percepţia" de la Bruxelles este alta decât "realitatea" din România.

„Şi cele două colege (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, n.r.) – ştiţi foarte bine - avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie, au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total, dar avem şi o percepţie şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului. Asta este tot”, a adăugat Tudose.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene. Shhaideh şi Plumb sunt vizate de remaniere, o decizie formală în acest sens urmând a fi luată joi, la CExN al PSD. Anterior, tot CExN a votat o decizie de susţinere a celor doi miniştri, după acuzele formulate de DNA la adresa lor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO