Ecaterina Andronescu la Educaţie, propunerea lui Ponta

29 iun 2012 Autori: Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Bruxelles , Alexandru Moise

Premierul Victor Ponta a anunţat că va înainta Preşedinţiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei, în condiţiile în care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expiră.

Întrebat de jurnalişti ce decizie va lua în cazul unei eventuale incompatibilităţi a Ecaterinei Andronescu legat de postul de ministru, Ponta a răspuns că aceasta va părăsi postul de ministru dacă va exista o hotărâre definitivă de condamnare.

"Ştiu că nu s-a redactat hotărârea şi că urmează să se judece în recurs. Când există o hotărâre definitivă, la fel ca şi în cazul ministrului Culturii, Mircea Diaconu, dacă este de achitare, rămâne, dacă este de condamnare, părăsesşte funcţia", a spus Ponta.

Inspectorii de integritate au mai constatat că din 2004 Andronescu este rector la UPB, din 19 decembrie 2008 senator, iar în prezent exercită funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Liviu Pop a declarat că vineri predă mandatul de ministrul al Educaţiei, întrucât îi expiră interimatul.

El a spus că nu a avut nicio discuţie cu premierul Victor Ponta privind numirea unui titular la Ministerul Educaţiei

Premierul Victor Ponta declara, în 25 iunie, că va face numirea la Ministerul Educaţiei "zilele acestea", el arătând că doreşte să discute cu ministrul interimar Liviu Pop şi cu Ecaterina Andronescu despre stadiul procedurilor referitoare la bacalaureat şi la testele naţionale.

Primul ministru anunţa recent că după o discuţie cu Ecaterina Andronescu şi cu Liviu Pop, va trimite în scris preşedintelui propunerea ca aceasta să preia portofoliul Educaţiei.

"Doamna Andronescu este propunerea noastră pentru funcţia de ministru al Educaţiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expiră pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a făcut o muncă extraordinară într-o perioadă foarte grea, examene de bacalaureat în special. Aştept de la domnia sa să finalizeze toate procedurile, în aşa fel încât când îi predă doamnei Andronescu mandatul să nu apară iarăşi o problemă de coordonare. Decizia este luată", a spus Victor Ponta.

Liviu Popa a fost numit interimar la conducerea Ministerului Educaţiei în 15 mai, după ce Ioan Mang şi-a dat demisia în urma acuzaţiilor de plagiat.

 
Cuvinte cheie:
Andronescu la Educaţie
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
lili - 30 iunie 2012, 08:03

puteti sa-i reamintiti rectorului didea de la upit ca nu mai e director de penitenciar ci acum e director in mediul academic, deci sa se poarte in consecinta?

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide