Politică

Eugen Nicolicea despre referendum: E dreptul constituţional al lui Iohannis, dar îl copiază pe Băsescu

Eugen Nicolicea despre referendum: E dreptul...

Autor: Liviu Dadacus

23.01.2017, 19:11 110

Solicitat să comenteze anunţul făcut luni seara de preşedintele Iohannis privind declanşarea referendumului naţional pe tema modificărilor pe care Guvernul Grideanu intenţionează să le aducă legislaţiei penale, Nicolicea a răspuns: ''În regulă. Este un drept constituţional, dar ca manieră de lucru - este o copie a lui Traian Băsescu''.

El a arătat că Iohannis nu speră să obţină nimic de pe urma acestui referendum, dar îşi va face campanie electorală participând la promovarea acestuia.

''Nu speră să obţină absolut nimic, el ştie sigur că prin asta îşi face un fel de campanie electorală'', a concluzionat social-democratul.

El a susţinut că preşedintele Iohannis va încălca recomandările Comisiei de la Veneţia, care interzic participarea la campanie.

''De data asta se va vedea că încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la materia referendară, şi anume cel care vrea să afle părerea poporului sau a cetăţenilor, respectiv preşedintele sau un primar când întreabă locuitorii, este obligat să nu se implice în campanie. Adică, dacă vrei să afli părerea nealterată a cuiva nu trebuie să-i spui că răspunsul pe care trebuie să ţl dai este ăsta de ţi-l spun eu. Va arăta întregii Europe că e gata să încalce şi recomandările Comsiiei de la Veneţia, nu numai Constituţia, şi se va implica în această campanie de promovare a referendumului'', a concluzionat Nicolicea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO