Politică

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat partidul ADN: Vom participa la alegerile din 2019

Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat partidul ADN:...

Autor: Ionel Dancu, Mediafax

14.10.2018, 11:00 559

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a lansat partidul „Alternativa pentru Demnitate Naţională” - ADN, formaţiune care va candida la alegerile din 2019 şi care nu va face alianţe cu niciun partid care a fost „măcar o zi” la guvernare după 1989.

„Am lansat, astăzi, la Iaşi, Alternativa pentru Demnitate Naţională, prescurtat ADN, un proiect total nou, revoluţionar, care foloseşte tot ce înseamnă tehnologie modernă în era digitală pentru a reinventa ideea de formaţiune politică. Toate hibele care există acum în partidele tradiţionale, de la nepotism, incompetenţă, mediocritate, lipsă de transparenţă, corupţie, demagogie, toate sunt imposibile pe noua construcţie politică. Cei care vor activa în ADN vor şti în timp real ce se întâmplă în organizaţie, vor avea o voce proprie în funcţie de activitatea fiecăria, totul de întâmplă transparent, în mod real. Am reinventat ideea de partid politic printr-un partid ultramodern, adaptat erei digitale, cu inovaţii în premieră internaţională”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Cătălin Ivan.

El a spus că partidul nu va avea preşedinte şi deciziile se vor lua prin consens.

„Întâlnirile clasice vor avea loc mult mai rar, pentru că activitatea ADN se defăşoară pe grupuri de proiecte, pe sarcini concrete, fiecare poate să contribuie de pe aplicaţie, la un proiect sau altul, 5 minute sau 10 minute, cât are timp. Sigur că sunt întâlniri periodice, de bilanţ, când sunt decizii importante de luat. Încă o noutate, ADN nu are preşedinte şi nu are structurile de conducere tradiţionale, are doar echipe de coordonare, cu coordonatori pe fiecare domeniu important, iar deciziile în aceste echipe de coordonare se iau prin consens, adică prin acordul tuturor membrilor”, a precizat Ivan.

Europarlamentarul a menţionat că partidul va fi înregistrat la tribunal „în foarte scurt timp”.

„Vom participa la alegerile de anul viitor. Vom prezenta în primăvară lista de candidaţi”, a adăugat acesta.

Ivan a mai spus că ADN şi-a asumat să nu facă niciodată o alianţă cu vreun partid care s-a aflat la guvernare.

„Ne-am asumat încă de la înfiinţare că nu vom face alianţă niciodată cu niciun partid care a fost măcar o zi la guvernare de la Revoluţie până astăzi. Când construieşti o alternativă la tot ce înseamnă clasa politică de azi,nu poţi să intri în alianţe cu oameni care au fost părtaşi la dezastrul în care se află România azi. Vrem să construim o altă clasă politică, un alt profil de politician, curat, transparent, compentent, responsabil. Nu este un partid elitist sau care se limitează doar la o anumită zonă socială. Fiecare îşi găseşte în interior locul şi sensul dacă vrea să se implice”, a spus acesta.

El a adăugat că nu respinge membri care au activat în alte partide.

„Nu avem un criteriu de respingere dacă ai activat în alt partid nu mai poţi să vii la ADN. Nu respingem, dar nici nu încurajăm”, a arătat Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO