Politică

Fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Elena Dascălu a fost numită consilier al premierului

Fost vicepreşedinte al Curţii de Conturi, Elena...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

19.10.2017, 12:00 398

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Elena Doina Dascălu se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Elena Doina Dascălu a fost numită vicepreşedinte al Curţii de Conturi în 2008, fiind susţinută de PNL.

În 2014, ei i s-a conferit, pentru ”pentru integritatea, dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind, pe aceasta cale, la mai buna întrebuinţare a resurselor financiare ale statului'', Ordinul Naţional Steaua României” - în grad de Comandor.

Din 2007, Elena Doina Dascălu este profesor universitar, doctor în economie, la Facultatea de Ştiinţe Economice (Facultatea de Finanţe şi Bănci până în 2015), din cadrul Universităţii “Spiru Haret”.

Potrivit unui CV postat în mediul online, la capitolul Aptitudini şi competenţe organizatorice, Dascălu a trecut ”spirit managerial, dinamic, cu rezistenţă la activităţi în condiţii de stres, deprinsă cu munca în echipă, cu abilităţi de coordonare şi de organizare programată a activităţii echipei şi capacitate decizională pe bază de documentare şi raţionament logic”.

”Aceste competenţe organizatorice au fost obţinute ca urmare a desfăşurării unor activităţi de conducere şi coordonare în instituţii de prestigiu cum ar fi : Ministerul Finanţelor Publice – Inspecţia Teritorială Financiară de Stat Bucureşti, Curtea de Conturi a României – Direcţia de Control Financiar – Bucureşti, Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia generală legislaţie impozite indirecte şi secretar general adjunct – coordonator al Departamentului de Politică a Impozitelor şi de Administrare a Veniturilor, Camera Deputaţilor – Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare - coordonator al echipei de experţi pentru activităţile în Comisie”, a mai menţionat Elena Doina Dascălu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO