Politică

Fostul ambasador SUA a intrat în conducerea FP ca membru interimar, înainte de AGA

Fostul ambasador SUA a intrat în conducerea FP ca membru...

Autor: Roxana Pricop

24.04.2013, 11:20 417

Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la Bucureşti, a fost numit membru interimar în Comitetul Reprezentanţilor înlocuindu-l astfel pe Cristian Buşu, fost consilier al lui Emil Boc, care şi-a depus demisia vineri, 19 aprilie.

"În caz de vacanţă a locului unuia sau mai multor membri ai Comitetului Reprezentanţilor, adunarea generală a acţionarilor se va convoca de urgenţă pentru numirea de noi membri. Pentru perioada de până la decizia adunării generale, ceilalţi membri ai Comitetului Reprezentanţilor vor desemna membrii

interimari pentru completarea locurilor vacante", au anunţat oficialii Franklin Templeton, administratorul activelor de 3,5 mld.euro ale Fondului Proprietatea.

Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România şi avocat de profesie, şi-a depus candidatura pentru un loc în Consiliul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea, fiind susţinut de fondul britanic City of London, al doilea cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea. Alegerile vor avea loc joi, 25 aprilie. Consiliul Reprezentanţilor este responsabil de supravegherea modului în care firma americană Franklin Templeton administrează activele de 4,5 miliarde de euro ale fondului. Candidatura sa marchează o trecere mai puţin uzuală dinspre teritoriul politic spre cel de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO