Politică

Fostul ministru al Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu: Plec cu fruntea sus şi cu sentimentul muncii îndeplinite

Fostul ministru al Apărării Naţionale, Adrian...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

06.09.2017, 14:16 107

Fostul ministru a transmis că nu vrea să insiste asupra acestei deciziei de demisie şi nici a motivaţiei, ori a contextului în care s-a produs demisia.

Adrian Ţuţuianu mai spune că s-a implicat activ în procedurile de înzestrare cu rachete HIMARS, rachete PATRIOT, corvete multufuncţionale şi transportorul blindat, a contribuit la procesul de revitalizare a Institutului Cantacuzino şi şi-a propus şi reînfiinţarea unor licee şi şcoli militare prin care să se asigure necesarul de specialişti în diverse domenii cheie în Armata Română.

"Şi, ca o ironie a sorţii, astăzi, 6 septembrie, după momentul demisiei, solicitarea României cu privire la achiziţionarea sistemului HIMARS a trecut de Congresul SUA, urmând, la fel ca în cazul sistemului PATRIOT, să se înceapă discuţiile tehnice şi specifice în urma cărora se va configura, până la ultimul detaliu, sistemul ce va intra în dotarea Armatei Române. Pe foarte scurt, aceasta este activitatea din cele 2 luni şi 5 zile de mandat într-un minister în care singura politică este cea de apărare a ţării. Activitatea, in extenso, se află pe website-ul Ministerului Apărării Naţionale. Repet! Plec cu fruntea sus! Plec cu sentimentul muncii îndeplinite!", a scris Adrian Ţuţuianu, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de vacantare a funcţiei de ministru al Apărării prin demisia lui Adrian Ţuţuianu şi cel de desemnare a lui Marcel Ciolacu în funcţia de ministru interimar al Apărării Naţionale. Ţuţuiau a demisionat marţi din funcţia de ministru, după situaţia privind plata salariilor din Apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO