Politică

Fostul şef al Serviciului de Informaţii, George Maior, este audiat marţi în Comisia SRI

Fostul şef al Serviciului de Informaţii, George Maior,...

Autor: Departamentul Social

26.02.2018, 18:12 73

"Am discutat partea de proceduri. A fost o discuţie corectă, normală şi foarte deschisă şi este interesat să clarifice aspectele care îl vizează. Nu am discutat în detaliu, am spus că vom discuta şi aborda subiectele discutate de cei care au venit la comisie, cele care sunt în spaţiul public", a declarat, în data de 2 februarie, Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, după întâlnirea de o oră şi jumătate cu George Maior.

La acea dată, jurnaliştii au fost ţinuţi departe de locul întâlnirii.

Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii va fi audiat marţi în comisia parlamentară.

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.

Audierile în lanţ au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în faţa membrilor comisiei despre modul în care a acţionat Serviciul Român de Informaţii. El a vorbit despre "culoarele" din presă şi justiţie, adică practici prin care SRI ar fi influenţat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susţinere în media.

La acea vreme, Dragomir a prezentat şi o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declaraţiile sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO