Politică

Frank Rose, negociatorul scutului de la Deveselu: „Schimbările din programul american de apărare antirachetă au fost determinate de ameninţarea Coreei de Nord ”

Frank Rose, negociatorul scutului de la Deveselu:...

Autor: Gândul

06.05.2013, 20:04 391

Frank Rose, negociatorul şef al Acordului privind amplasarea elementelor din scutul antirachetă al SUA şi NATO în România, la Deveselu, a explicat într-un interviu acordat gândul cum s-a schimbat politica de apărare a americanilor pentru a se adapta la provocările Coreei de Nord, care a depăşit Iranul ca principală ameninţare. Oficialul american a explicat de asemenea cum a ajuns România să joace un rol atât de important în acest sistem regândit de apărare împotriva rachetelor balistice.

„România este structurată şi amplasată ideal, din punct de vedere geografic, pentru a furniza protecţie pentru Europa de Sud, faţă de rachete balistice din Orientul Mijlociu”, a declarat Frank Rose, adjunct al asistentului secretarului de stat al SUA pentru politică de apărare şi spaţială, în interviul pentru gândul.

Citiţi celelalte declaraţii ale lui Frank Rose pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO