Politică

Frans Timmermans: Nu alergaţi în direcţia opusă. Vom fi la dispoziţia oficialilor români zi de zi

Frans Timmermans: Nu alergaţi în direcţia opusă. Vom...

Autor: Petriana Condrut

01.03.2018, 16:52 143

"În ultimii 20 de ani aţi câştigat atât de multe lucruri, aţi obţinut multe lucruri în ultimii 11 ani de la aderarea României la UE şi datorită MCV. E ca şi cum aţi fi alergat la un maraton şi sunteţi pe ultima sută de metri. Alergaţi în continuare, dar nu în direcţia greşită. Sunteţi aproape de final, nu începeţi să alergaţi în direcţia opusă. Ambiţia pe care Comisia o are cu ridicarea MCV în 2019 va putea fi îndeplinită. E nevoie ca toţi cei implicaţi să muncească împreună şi nu unii împotriva celorlalţi", a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Oficialul european spune că a convenit cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu să aibă o legătură mai strânsă.

"Am convenit cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului şi cu reprezentanţi ai Guvernului, chiar şi premier, că vom intensifica contactele pe care le avem. Vom fi la dispoziţia lor zi de zi şi vom fi în legătură directă", a mai afirmat Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene s-a întâlnit joi, la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, şefii celor două Camere din Parlament, dar şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO