Politică

Fundaţia Principesa Margareta a României: Planurile Regelui nu mor odată cu Majestatea Sa

Fundaţia Principesa Margareta a României: Planurile...

Autor: Oana Despa, Mediafax

06.12.2017, 17:23 192

"Suntem aici la moartea Majestăţii Sale Regelui şi suntem trişti. Dar planurile sale nu mor odată cu el, iar Regele rămâne puternic în conştiinţa noastră şi în conştiinţa românilor. Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani. Lasă în urma sa cinci fiice, o ţară, un popor şi o Fundaţie. A înfiinţat Fundaţia Principesa Margareta a României împreună cu fiica sa, Principesa Margareta, ca parte a unui plan mult mai amplu de însănătoşire a României. O Românie gri, o Românie suferindă, atât fizic, cât şi emoţional', reiese dinntr-un comunicat de presă al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Organizaţia non-guvernamentală înfiinţată de Regele Mihai împreună cu Principesa Margareta are menirea de a ajuta copii, tineri şi bătrâni din mediile sociale precare, demarând programe prin care persoanele defavorizate pot fi ajutate pe perioade mai lungi de timp.

"Cunosc acele momente din poveştile la care am avut acces, din mărturiile oamenilor şi din cenuşiul pe care mi-l amintesc personal. Mi-au trebuit ani ca să înţeleg boala de care suferea România şi care încă se mai manifestă asemenea unei maladii incurabile, dar care este ţinută sub un control precar de mecanisme şi acţiuni sănătoase", subliniază directorul executiv al fundaţiei, Mugurel Margărit-Enescu.

Potrivit sursei citate, în 1990, Majestatea Sa Regele Mihai I şi Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României au avut o "viziune care se întindea peste decenii. Nu cred că aveau cum să ştie de câţi ani o să fie nevoie pentru a ajunge să ajuţi sute de mii de oameni. Sau cât de mulţi vor avea încă nevoie de ajutor la 27 de ani de la înfiinţare. Ştiu doar că suntem parte dintr-un plan pe termen lung al părintelui nostru, iar în 2011, când a participat pentru ultima oară la un eveniment organizat de Fundaţie, a plâns cu lacrimi de mândrie, de recunoştinţă şi de regăsire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!".

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

De asemenea, Casa Regală a României a publicat, miercuri, programul oficial al funeraliilor regale, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I urmând să ajungă pe 13 decembrie, la ora 11.00, pe aeroportul Otopeni, înmormântarea fiind programată pentru 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO