Politică

Gândul: Am cumpărat traseişti în viu pentru partidul de guvernământ. Sunt ieftini şi buni în alegeri

Gândul: Am cumpărat traseişti în viu pentru partidul...

Autor: Biro ATTILA

04.09.2014, 11:17 388

După ce Guvernul a publicat ordonanţa care legiferează traseismul politic în apropierea campanie electorale, un reporter Gândul, care a susţinut că sună de la PSD, a reuşit, în două ore, să racoleze 9 primari de la PDL, PNL şi PPDD. Aleşii locali şi-au negociat „transferul” la PSD pentru un kilometru de asfalt, reparaţii la o scoală sau o funcţie mai bună în partid. Unul dintre primarii PDL ne-a explicat cum la europarlamentare a adus voturi pentru PSD, deşi era încă democrat-liberal şi că acum abia aşteaptă să intre în marea familie social-demorată.

În materialul de faţă, vă vom arăta cât de uşor se vând primarii din opoziţie unui partid aflat la putere, care are la dispoziţie resursele publice. Reporterul gândul a sunat primari PSD, PDL şi PPDD, recomandându-se astfel: „Bună ziua, sunt Marian Buzescu, raportor la PSD, sediul central”. Sub pretextul unei analize preliminare, am realizat „un sondaj de partid”, solicitându-le, în context, primarilor - în special PNL şi PDL - să spună dacă sunt dispuşi să se transfere la PSD şi care ar fi condiţiile în care ar vea să intre în „partidul nostru”. Presa centrală şi cea locală au anunţat, în ultimele zile, că zeci de primari de la PNL sau PDL au trecut la PSD sau că se pregătesc să o facă. gândul vă arată, mai jos, şi cum se poartă, în realitate, discuţiile cu aleşii locali.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO