Politică

Gândul: Liderii coaliţiei s-au lovit de inflexibilitatea FMI, ceea ce a dus la iritare colectivă

27.10.2010, 11:17 13

Fiasco la întâlnirea dintre liderii coaliţiei şi reprezentanţiiFondului Monetar Internaţional, veniţi să ia pulsul economieiromâneşti şi să bată palma pe un viitor acord. Politicienii românis-au lovit de inflexibilitatea oficialilor FMI, fapt ce a dus la oiritare colectivă, scrie "Gândul".

"Am avut senzaţia că discut cu peretele acesta din faţă.Indiferent de ce spuneam. Da, dădeau din cap afirmativ în timp cevorbeam, după care îşi spuneau poezia. Şi este îngrozitor să aisenzaţia că tu comunici cu cineva care înţelege ce-i spui, dupăcare el spune acelaşi lucru", a relatat, pentru "Gândul", liderulminorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.Concluzia generală: "Astăzi s-au enervat toţi. Pentru că nu poţigândi dezvoltarea unei ţări, prin siguranţa rambursării unuiîmprumut la o bancă".

"De crescut, probabil că vom recupera consistent din tăierea cu25%, undeva la 14% o să fie majorarea şi am fi putut să ajungemundeva la 18% cu scăderea cotei unice şi să avem speranţa că, înfelul în care reacţionează economia, ca la sfârşitul anului viitorchiar să revenim la salariile dinainte de tăiere", a mai declaratPambuccian.

Conform deputatului, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanule-a prezentat "corect" reprezentanţilor FMI efectul pe care l-aavut cota unică faţă de efectul pe care îl prognozaseră ei. "Şiaceasta a condus la o creştere a veniturilor bugetare, încondiţiile în care FMI - când am făcut lucrul ăsta - prognoza oscădere dramatică a veniturilor bugetare. Chiar în faţa unorlucruri care au dat rezultate în România, oamenii ăştia preferă opoziţie foarte prudentă, de bancher, dar nu putem gândi cabancherii", a adăugat el. Citiţi cum s-au certat liderii Coalitiei deguvernare cu reprezentantii FMI pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO