Politică

Greii economiei au luat cu asalt Parlamentul pentru a discuta masurile stabilite cu FMI

10.05.2010, 13:36 14

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, presedintele Traian Basescu,premierul Emil Boc impreuna cu membrii cabinetului sau si ministrulfinantelor Sebastian Vladescu au sosit in jurul orei 13 :00 laParlament sa discute cu senatorii si deputatii masurile privindreducerea cheltuielilor din sectorul public care au fost decisesaptamana trecuta impreuna cu reprezentantii FMI.

Cea mai "dureroasa" dintre aceste masuri presupune reducereasalariilor si pensiilor din sectorul public cu 15%. FMI a anuntatluni dimineata ca aceasta masura ar trebui dublata in urmatorii anide concedierea a 250.000 de personae din sectorul public.

" Nu se discuta in acest momemt de concedieri", a spus ministrul definante inaintea intalnirii cu parlamentarii PDL la care participasi presedintele Traian Basescu si membrii guvernului. GuvernatorulBNR se afla dupa-amiaza la o intalnire cu conducerea Senatului carea fost solicitata de presedintele acestui for, Mircea Geoana. PNLsi PSD au anuntat ca nu vor sustine masurile de reducere asalariilor propuse de Guvern care ar trebui sa treaca de Parlamentpana la sfarsitul lunii iunie ca sa discute reducerea salariilorbugetarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO