Politică

Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene

Grindeanu acuză Guvernul Cioloş de întârzieri şi...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.02.2017, 22:40 528

”Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moştenirea grea, dar este nevoie şi se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister trebuie să iasă cu o radiografie la zi a situaţiei aşa cum a găsit-o şi unde vrem să ajungem. E absolut necesar şi se va întâmpla acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.

El a acuzat ”întârzieri şi pierderi” legate de absorbţia de fonduri europene pe care guvernul precedent, condus de Dacian Cioloş, care ”nu mai pot fi recuperate”, apreciind ca fiind ”drama” cu care România se confruntă atunci când ”există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”.

”Anul acesta 5,2 miliarde de euro (absorbţie fonduri europene - n.r.) şi pentru asta trebuie să pornim motoarele. Sunt anumite lucruri, vor fi spuse în perioada următoare, care nu mai pot fi recuperate, din păcate. Datorită lui 2016 o să ieşim cu o situaţie la zi din acest punct de vedere pe fonduri europene. Anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016, din păcate, nu mai poate fi recuperat. Eu cred că asta e de fapt drama, dincolo de altceva, pe care noi continuăm de la un exerciţiu bugetar la altul s-o trăim atunci când există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”, a mai spus Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO