Politică

Guvernul îi cazează pe demnitari într-un singur bloc, cu apartamente de 3-5 camere şi 105-227 mp

Guvernul îi cazează pe demnitari într-un singur bloc,...

Autor: Thomas Dinca

22.03.2013, 14:51 1921

Pe lista apartamentelor administrare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care vor fi folosite în continuare ca locuinţe de serviciu apar doar patru apartamente cu câte două camere (cu suprafeţe utile între 56-100 metri pătraţi), celelalte locuinţe dispunând de câte 3, 4 sau 5 camere.

Apartamentele cu 5 camere şi o parte dintre cele cu 3 şi 4 camere dispun şi de câte o cameră de serviciu.

Experţi imobiliari au declarat agenţiei MEDIAFAX, în noiembrie 2011, că preţul mediu pentru o locuinţa în această zonă este de 115.000 euro. Evaluarea a fost realizată luând în calcul o stare relativ bună a imobilului, nu însă şi suprafeţele de teren adiţionale proprietăţilor.

Conform deciziei Guvernului, miniştrilor, miniştrilor delegaţi, secretarilor de stat şi persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinţe de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putând ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar miniştrii având dreptul la un contract de închiriere pe un an, care poate fi prelungit.

Locuinţa de serviciu se pune la dispoziţie beneficiarilor complet dotată, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de întreţinere a locuinţelor de serviciu şi amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigură de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii, în limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar în parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO