Politică

Guvernul intervine cu o lege pentru a proteja gradul de îndatorare al Primăriei Capitalei

Guvernul intervine cu o lege pentru a proteja gradul de...

Autor: Departamentul Economic

02.10.2013, 21:03 446

Facilitatea a fost introdusă printr-un proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

"Prin proiectul de Lege aprobat de Guvern se propune exceptarea rambursării într-o singură tranşă anuală a obligaţiunilor în valoare de 500 milioane euro, emise de municipiul Bucureşti în anul 2005, din totalul datoriilor anuale aferente finanţărilor rambursabile contractate şi/sau garantate de municipiu, în baza cărora se determină gradul de îndatorare a bugetului local al municipiului. Astfel, municipiul Bucureşti va putea utiliza oricare dintre instrumentele de datorie publică locală (împrumuturi, garanţii locale, emisiuni de obligaţiuni, credite furnizor sau contracte de leasing financiar) în vederea atragerii de fonduri necesare dezvoltării oraşului", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit legislaţiei, autorităţile administraţiei publice locale pot contracta sau garanta împrumuturi numai cu avizul comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Unităţilor administrativ-teritoriale li se interzice accesul la împrumuturi sau să garanteze orice fel de împrumut, dacă totalul datoriilor anuale (ratele scadente la împrumuturile contractate şi/sau garantate, dobânzile şi comisioanele aferente acestora, inclusiv ale împrumutului care urmează să fie contractat şi/sau garantat în anul respectiv) depăşeşte limita de 30% din totalul veniturilor acceptate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO