Guvernul lui Merkel propune noi măsuri pentru a înăspri legile privind refugiaţii

3 feb 2016 Autor: Raluca Manga

Cabinetul cancelarului german Angela Merkel a convenit, miercuri, să limiteze reunirile imigranţilor cu familiile lor şi să accelereze procesarea cererilor de azil ca parte a eforturilor Guvernului său de a reduce numărul de refugiaţi care ajung în ţară, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

Proiectul de lege include instalarea unor centre speciale de primire la graniţa unde solicitanţii de azil, care provin din statele considerate sigure, sunt înregistraţi rapid şi posibil trimişi în ţările de origine.

Măsurile incluse în propunerea de lege vor implica întreruperea timp de doi ani a reunirilor cu familia în cazul imigranţilor care nu primesc în mod automat statutul de refugiat în conformitate cu acordurile internaţionale, dar care ar putea fi victime ale persecuţiei dacă se întorc în ţara de origine.

Merkel a promis că "va reduce drastic" numărul de refugiaţi, care a ajuns anul trecut la un milion.

În conformitate cu aşa-numitul Pachet II aprobat de Cabinet, cei care au primit statut de refugiat vor avea în continuare dreptul să încerce să îşi aducă familiile alături de ei.

Noul pachet adaugă Marocul, Algeria şi Tunisia pe lista "ţărilor de origine sigură", ceea ce înseamnă că solicitanţii de azil din acele state pot fi trimişi acasă.

Paşii pentru a accelera procesarea cererilor de azil fac parte dintr-un alt pachet de măsuri care au fost introduse în luna octombrie, cu scopul de a facilita expulzările.

Cabinetul lui Merkel a convenit, de asemenea, asupra noilor măsuri de expulzare a imigranţilor care au fost implicaţi în activităţi infracţionale.

 
Cuvinte cheie:
GERMANIA
, REFUGIAŢI
, LEGI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide