Politică

Guvernul schimbă regulile care pun românii pe drumuri. Ce se întâmplă cu copia legalizată şi cazierul judiciar

Guvernul schimbă regulile care pun românii pe drumuri....

Autor: Mediafax

28.06.2016, 16:23 1254

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va elimina unele prevederi briocratice referitoare la cazierul judiciar, la copia legalizată, la plata taxelor pentru emiterea cărţii de identitate şi paşaport, precum şi adeverinţa pentru înscriere la ajutorul de şomaj, a spus premierul Dacian Cioloş.

“Mâine (marţi-nr.), în şedinţa de Guvern, avem pe ordinea de zi un proiect de ordonanţă de urgenţă care va veni cu un pachet consistent de simplificare şi de reducerea birocraţiei (…) Cazierul judiciar se va solicita doar între instituţii, deci 2,5 milioane de drumuri la poliţie pentru ridicarea unui cazier judiciar vor fi eliminate pentru că instituţiile care vor avea nevoie de un cazier judiciar vor putea să-l solicite direct, la poliţie, fără să ceară cetăţeanului să treacă de la un ghişeu la altul şi să ia o hârtie ca s-o ducă la alt ghişeu”, a anunţat premierul, într-o emisiune la postul public de radio.

Cioloş a mai adăugat că în cazul copiilor după cartea de identitate, OUG prevede posibilitatea expedierii acestora online, scanate, iar copiile legalizate se elimină.

“Instituţiile care vor cere astfel de copii după anumite documente vor putea să le legalizeze «Conform cu originalul« pe loc. La ridicarea buletinului şi a paşaportului, cetăţenii vor plăti o singură taxa şi într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituţii. Şi celebrele adeverinţe pentru înscrierea la şomaj vor fi eliminate”, a mai spus Cioloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO